Vi behöver skaffa övervakningskameror

Om man har en liten butik där man mestadels jobbar ensam kan det behövas kameraövervakning för att undvika snatterier. Med en övervakningskamera kan man också känna sig mer trygg i butiken. Därför har vi tänkt oss att fixa kameraövervakning i butiken. Helst skulle vi även vilja ha en kamera utanför butiken men det är inte lika enkelt.

Vilka regler gäller för kameraövervakning?

För privatpersoner är det okej att ha en kamera på tomten som enbart filmar det som sker inne på tomten. Men skulle övervakningskameran gå utanför tomten så är det inte säkert att det är okej.

Företag behöver heller inte tillstånd för att sätta upp kameror, men lagar och förordningar måste följas och då blir det genast svårare. GDPR och kamerabevakningslagen är de lagar som främst gäller i dessa fall.

Hur gör vi?

Vi tänker oss att sätta upp kameror inne i butiken till att börja med. Vi hittade ett bra företag när vi sökte på ”kameraövervakning Östersund” och vi kommer att anlita dem. De kan alla regler och förordningar så förhoppningsvis kan de vara rådgivande när det kommer till kameror utanför butiken.

Vi har ännu inte varit utsatta för rån, utan mer för snatterier och lite stölder, men många butiker i Östersund har blivit utsatta för både rån och inbrott. Det vill vi förebygga genom att sätta upp kameror.

Det måste väl vara bättre att vi jobbar förebyggande än att det faktiskt händer något. Då tar vi ju upp polisens tid och kraft och det vill vi inte. Dessutom vill vi givetvis själva inte bli utsatta för rån, kan tänka mig hur obehagligt det är även om man kanske inte kommer till skada.

Vet också att det är flera företag i Östersund som kommer att göra likadant som vi, så vi är långtifrån ensamma om att önska lite mer övervakning.

Kommentarer är stängda.