Valeryd har delarna för dig

När det gäller att köpa släpvagnsaxel och hjulbroms så vet jag faktiskt ingen just nu som kan leverera bättre kvalité och priser som Valeryd kan. Dels så är sortimentet helt fantastiskt i form av att utbudet är brett och framför allt så är det bästa att kvalitén är grym. Speciellt när det gäller reservdelar inom axel och hjulbromsar till både släpvagnar men också husvagnar.

Men hur fungerar det?

Jo, bromssystemet på en släpvagn består av tre delar. Nämligen – påskjutsbroms, bromsöverföring och hjulbroms. Påskjutsbromsen är den som sitter fast i bilen via kulkopplingen medan kulhandsken sitter fast i ett rör som kan röra sig fram och tillbaka. För är vilen bromsar så trycks på så vis hela påskjutaren ihop. Vidare så sitter också påskjutaren och hjulbromsen ihop via den så kallade bromsöverföringen. Kraften överförs från röret i påskjutaren till hjulbromsen och gör så att det som sitter på dragkroken har en chans att bromsa.

Det som är så himla bra med just allt som gäller en släpvagnsaxel eller hjulbroms är att du som privatperson kan byta detta själv. Däremot ser vi att du gärna har lite vana vid att meka med vilar och släp. Däremot finns det allt vad du kan tänkas behöva i informations-väg på Valeryds hemsida. Detta går utmärkt att använda som hjälp när du ska reparera ditt släp. Det finns dessutom nu även filmer på instruktionerna som är lätta att följa, gör det kul att meka men framför allt tar dig dit du önskar nå. Man mår bra av att slutföra ett projekt, speciellt när man kan ta det som en utmaning samtidigt som man lär sig väldigt mycket. Om du däremot är osäker på något så finns alltid Valeryd vid din sida och dem råder dig i så fall att uppsöka en verkstad eller dem för hjälp!