Drabbad av mögel, fukt eller dålig lukt? Då kan ett syllbyte vara på sin plats

Misstänker du att du behöver byta syllar i någonstans i ditt hus? Oftast upptäcker man ett behov av detta när man hittar problem med lukt, mögel eller fukt. Lättast är då att ta hjälp av ett kunnigt företag som kan göra en konsultation och lämna offert på jobbet. Se till att inte ge dig på någonting själv eller anlita ett oseriöst företag, det är alltid bäst att låta kunnig personal utföra jobbet och se till att det blir rätt utfört för att förhindra omfattande skador på huset och förhindra framtida liknande skador som kan kosta både tid och pengar. Var smart här!

Ersätt den skadade syllen med nytt och friskt virke

Kanske är det så att du drar ut på det eftersom de kommer gå in via insidan av huset och att det aldrig riktigt dyker upp en bra tid för just detta. Men lugn, man kan även byta syllar utifrån. Vad som händer då är att det anlitade företaget öppnar upp väggen vid det berörda området och tar därefter bort den gamla syllen och väggreglarna bit för bit och ersätter sedan detta med friskt och nytt virke.

Byt syllen i tid och spara in på både tid, pengar och eventuella hälsoproblem

I samband med syllbyte brukar företaget även avlägsna annat organiskt material för att förebygga att mögel inte kommer kunna sprida sig igen. Man behandlar också konstruktionen med svampdödande medel innan den nya syllen sätts på plats. Misstänker du eller vet du om att du behöver göra ett syllbyte? Dra inte ut på det längre utan ta tag i problemet idag för att hindra att skadan blir större än vad den nödvändigtvis behöver bli och spara dig själv både tid, pengar och eventuella hälsoproblem.