Behöver ett värmande underställ

För ett halvår sedan bestämde jag mig för att ta tag i mitt liv. Min kondis var urusel och jag vägde för mycket. Men att gå på gym är inte min grej och att springa är alldeles för jobbigt. Istället bestämde jag mig för att börja promenera.

Nu promenerar jag 6-7 timmar i veckan och har gått ner 5 kilo. Min kondition är också mycket bättre. Men hela tiden jag har promenerat har det räckt med ett par tights och en tunn jacka över tröjan. I förra veckan upptäckte jag helt plötsligt att det blivit kallt ute. Jag blev iskall om låren och frös även på överkroppen. Så nu har jag bestämt att jag ska införskaffa ett värmande underställ.

Jag har förstått att det inte är långkalsonger och undertröja i bomull som gäller längre. Så nu har jag kikat runt på nätet och insett att jag ska skaffa mig ett underställ i merinoull.

Varför merinoull?

Jag har läst mig till hur man ska tänka när det gäller underställ. Alla funktionsunderställ är gjorda för att hålla kroppen torr. Men olika material gör understället mer eller mindre varmt. Fördelarna med ett värmande underställ i merinoull är att det både transporterar bort fukten och värmer kroppen. Merinoull är också mjukt mot huden till skillnad från annan ull. Merinoullen gör också att det inte blir någon svettlukt som det gärna blir i underställ av syntetmaterial.

Underställ finns även i bambu som också tar bort lukt och är bakteriehämmande. Men ett bambuställ är inte alls så varmt som ett i merinoull.

Visserligen är ett underställ i merinoull mycket dyrare än i de andra materialen, men det måste jag ändå unna mig. Jag tillbringar mycket tid ute på skogsvägarna hemma så då är det viktigt att ha bra kläder på mig.