Lampor som lyser upp under årets mörka månader

Nu när mörkret lägger sig över våra vägar blir man varse om hur mörkt vi har det här i de norra delarna av Europa. Förra året måste varit någon form av rekord i mörker. Om jag minns korrekt hade t.ex. Växjö förra året enbart 3-4 soltimmar under hela november månad. Det är nog ett rekord i mörker på flera år. Än så länge har inte snön börjat falla på vägarna i södra delarna av Sverige. Tycker det är bra så länge vägarna klarar sig från snö och slask.

Tror det är dags att uppdatera bilen en smula nu på höstkanten. Ena bromslyktan på bilen har gått sönder. Ska ta och besöka företaget Lyson, ser att de är ett bolag som har ett stort sortiment av billampor i butiken.

Gillar att vara ute i naturen och jogga. Nu springer jag mest på elljusspår, men ibland blir det en löprunda på oupplysta stigar. Kanske lika bra att köpa en pannlampa, så man ser vart man sätter fötterna. Ser att Lyson även har detta i sitt sortiment.

Snön har som sagt inte landat på vägarna ännu i södra Sverige, jag har dock redan langat på vintersulorna så jag är redo när flingorna börjar singla ned på marken. Kör dubbdäck i år, tidigare har jag ofta använt friktionsdäck på bilen vintertid. Fördelen med friktionsdäck är att de sliter mindre på vägarna. Du kan även ha friktionsdäcken på bilen under längre tid, då de som sagt inte sliter på vägbanan lika mycket.

Många har sina bildäck på verkstaden där de byter vinter- och sommardäcken. För egen del har jag dem förvarade i ett förråd. Det funkar okej och jag byter även däcken själv. Är man inte bekväm med att byta bildäck tycker jag det är värt att lägga ett par hundralappar för att få hjälp på en däckverkstad.