Lägenhet i Stockholm utan kö

Över en halv miljon stockholmare står i bostadskö och många har stått länge utan något resultat. Kan det verkligen vara möjligt att hitta en lägenhet i Stockholm utan kö? Ja, det fungerar för en del men långt ifrån alla. Att leta efter en lägenhet utan att stå i kö kan också innebära vissa risker men är du bara medveten om dessa så kan du känna dig tryggare. Kanske måste du börja med att hyra en lägenhet med andrahands kontrakt, naturligtvis kan det ta mycket längre tid att hitta ett boende med förstahands kontrakt, så det får du nog räkna med.

Lägenhet utanför Stockholm city

Eftersom nästan alla letar efter en lägenhet inne i Stockholm city så kan det vara bra om du breddar ditt sökområde, de kollektiva förbindelserna är så pass bra runt omkring Stockholm att det är lätt att ta sig in i city oavsett om du bor utanför eller ej. Det kan bli rejält stökigt och högljutt i de centrala delarna så det kan faktiskt vara en fördel att hamna en bit utanför, dessutom är hyrorna lägre. Kanske hyr du redan lägenhet tillsammans med någon, annars kan det vara ett alternativ att dela på hyran. Många flyttar ju in till någon bekant ett tag innan de hittar en egen lägenhet.

Hyr lägenhet genom förmedling

Genom att få tag på en lägenhet via en bostadsförmedling minskar riskerna för att du ska råka ut för någon oseriös person eller hyresvärd som utnyttjar bostadsbristen för att höja priserna och upprätta falska kontrakt. Det finns många som har betalat i förskott samt handpenning på många tusenlappar som aldrig fått se röken av lägenheten dom skulle hyra då personen har ”hyrt ut” lägenheten till många personer samtidigt. Lägenheten har i sin tur varit uthyrd i andra hand och alltihop är bara en bluff. Att hyra genom en förmedling är ett tryggt och säkert sätt och du undviker att bli blåst.