En integrationsmotor löser ditt företags integration av IT-system

En integrationsmotor gör så att dina olika IT-system arbetar med varandra effektivt.

Det finns olika systemintegrationer. En vertikal integration innebär att man integrerar IT-system som olika steg i samma förlopp. Horisontell integration innebär att system med liknande uppgifter samordnas. Spagetti-integration betyder att alla system har direktkontakt med varandra.

De olika varianterna av integrationer kan låta avancerat och det är därför du ska anlita proffs när det är dags för systemintegrationer till ditt företag. Att använda sig av en integrationsmotor är en bra lösning när du behöver fler än bara en integration.

Fördelen med en integrationsmotor är bl.a. att det blir billigare när du skaffar nya system, du kan enkelt förändra existerande system, all information kan samlas på en plats, systemen blir säkrare och du får en bra kontroll över befintliga system.

Systemintegration handlar om att få två eller flera system att fungera tillsammans och det är just det som en integrationsmotor fixar.

Vilken lösning ska man välja när det blir dags att skaffa en systemintegration? Jag har hört mig för en del med kollegor och vänner. Flera av dem har sagt att jag borde kontakta ett bolag i Borås som jobbar med systemintegration.

När jag är inne och läser på företagets hemsida ser jag att de har en gedigen erfarenhet inom området. När jag ska anlita en ny leverantör brukar jag vara noggrann med att kolla upp referenser. Till min glädje ser jag att de vågat lägga ut referenser på sin hemsida, det är inga små bolag som är referenser och de verkar tala gott om resultaten.

Jag kommer boka in ett möte med detta företag, så får de berätta mer om sin verksamhet och föreslå lösningar som skulle kunna passa för min arbetsgivare. Vi har ett par system som behöver integreras.

Kommentarer är stängda.