AA-batterier till fjärrkontrollen

Nu ska batterierna till Tv:ns fjärrkontroll bytas. Behöver inte byta batteri i fjärrkontrollen ofta men nu sjunger batterierna på sista versen och jag behöver ett par nya AA-batterier. AA-batterier är den vanligaste batterisorten. När du kollar igenom ditt skafferi av batterier kommer du troligtvis hitta denna sort av batterier.

AA-batteriet är cylinderformat och används ofta till elapparater i hemmet. Du har säkert AA-batterier i din ficklampa eller digitalkamera. Förr i tiden handlade jag alltid mina batterier på ICA eller den lokala bensinmacken. Nu är det mycket enklare att beställa batterier på nätet.

Min väckarklocka har slutat ticka och det är hög tid att köpa nya batterier även till denna. Jag har ett par uppladdningsbara batterier till väckarklockan, men de håller så kort tid och jag glömmer ofta att ladda upp dem. Det blir att köpa ett paket nya batterier i veckan, så väckarklockan väcker mig i tid igen.

Ikväll ska jag ut med mina polare och glida runt i hans Cadillac. En riktig raggarbil ska ha doftgranar, sliten lack och hög volym på stereon. Vi brukar åka på cruising när det blir helg. Vad lyssnar vi på i bilen? Det blir mestadels gamla goa Eddie Meduza som trummar ut sina toner från högtalarna. Eddies samling Cadillac Collection brukar vi ofta spela.

I sommar ska vi åka med raggarbilen till Malung. Då är det dansbandsvecka för hela slanten. Vi har hyrt in oss på en camping och kommer vara i Malung under 4 dagar. Det blir garanterat en grogg eller två. Dansandet överlåter vi nog till andra. Ska bli kul att se ett par kända dansband spela live.

Förra året deltog vi i en yxkastartävling nere vid älven. Min polare Jakob vann andrapriset när han tävlade. Jag lyckades inte ens träffa måltavlan, det var riktigt svårt att kasta yxa.

Kommentarer är stängda.